Az Access Consciousness (hozzáférés a tudatossághoz) egy olyan módszer, ami arra bíztat, hogy tudod amit tudsz. Ezzel arra utal, hogy nem kell bevenni mások nézőpontjait, itéleteit. Egy másik ember honnan tudná, hogy neked mi a legjobb amikor a saját nézőpontjain keresztül lát téged? Sehogy… lehet, hogy van egy ébersége valamiről amit saját magunk még nem látunk, mégis arra bíztat, hogy a saját megérzéseinkre hallgassunk. Volt már olyan, hogy tudtad, hogy az amit a másik mond, az nem jó, de mégis úgy csináltad és nem sült el jól?
Az Access egyik célja, hogy éberré tegyen, amire éber vagy. Vagyis fokozatosan rá lehet jönni, hogy milyen mintákból működünk. A másik legfontosabb célja az, hogy, boldoggá válj és úgy is maradj!

Hogy jön ide a Kvantumfizika?

Le-egyszerűsítve a Kvantumfizika alappillére az, hogy a megfigyelő határozza meg a részecske viselkedését. Access nyelvezetre lefordítva: a nézőpontod határozza meg a valóságod. Többnyire úgy gondoljuk, hogy a körülményeink határozzák meg a valóságunkat. De nem! Mi van, ha éberrek vagyunk valamire? Pl haragos vagy szomorú emberek közt vagyunk. Ahelyett, hogy hozzáigazódunk és egyettértünk a körölöttünk lévökkel, mást választunk. Hogyan is? Éberrek vagyunk valamire, majd megengedésben vagyunk ezzel az éberséggel. Pl haragosnak érzem magam, de nincs okom rá. Amint elkezdjük használni az Érdekes Nézőpont Eszközét, valóságunk megváltozik. Vagyis a megfigyelő (saját magad) határozza meg a részecske viselkedését (valóságod).

Megjött a kedved a kisérletezére, a változásra? Gyere, és jelentkezz be egy Bars-ra!